20.07.2022

Uğurludağ İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Uğurludağ İlçesinde 15 Temmuz demokrasi ve Milli Birlik  Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin 6. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Sayın Kaymakamımız Erkan Şahin, Belediye Başkanı Remzi Torun, İlçe Müftümüz İbrahim Demirel, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve ilçe halkı katıldı.

Şehitlerimizin Kabirleri ziyaret edilerek İlçe Müftümüz tarafından Kuranı Kerim okunup dua edildi.

Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah ÇOLAK tarafından konferans düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla Pazar yeri kavşağından Recep Tayyip Erdoğan Meydanına kadar anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe  Müftümüz Demirel, tüm şehitlerimizin ruhu ve milletimizin birlik ve beraberliği için dua yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Müftülüğü Yaz Kuran kursu öğrencileri tarafından ilahi dinletisi sunuldu.

Gece 00.13’te din görevlimiz Erkan Altın tarafından Recep Tayyip Erdoğan meydanında ve tüm camilerde de cami görevlilerimizce selalar okundu.

16 Temmuz Sabah namazı buluşması yapılarak program sona erdi.