26.04.2024

Hacı adaylarına “Hac Hazırlık Kursu” düzenlendi

Müftülüğümüz tarafından 2024 yılında ilimiz merkez ve ilçelerinden hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlara yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenlendi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Vekili Adem Aygül, hac ibadetinin önemi ve hacda dikkat edilmesi gerekenler hakkında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Müftü Yardımcımız Fatih Kaya, hacca gidiş-dönüş ve hac ibadetinin yapılış süresince en gerekli olan şeyin “Sabır” olduğuna vurgu yaparak "Haccın Hikmeti ve Hacdaki sembollerin anlamı" konulu sunumunu yaptı.

İki gün süren eğitimlerin birinci günü hacda sağlık konusunda dikkat edilmesi gerekenlerin doktor tarafından anlatılmasıyla tamamlandı.

İkinci gün hac ve umre ibadetinin yapılışı, Müftü Yardımcımız Dr. Fazıl Saraç tarafından uygulamalı olarak gösterilirken son derste Uzman Vaizimiz Fatma Nur Erdem bayan hacı adaylarına kadınlara özgü konulardan bahsetti.