26.03.2024

Müftülüğümüzden Şevval Umrecileri için Eğitim Semineri

İl Müftülüğümüz tarafından Şevval umresi için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere ilimizden Şevval umresi için kutsal topraklara gidecek olan umreciler "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Müftülüğümüz Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde, İl Müftümüz Muharrem Biçer tarafından “Hz. Peygamber (sas), Mescid-i Nebevi ve Medine", Müftü Yardımcımız Adem Aygül tarafından “İbadet Bilinci ve Umre Menasiki”, Müftü Yardımcımız Fatih Kaya tarafından “Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı", Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik tarafından da "Kadınlara Özgü Konular" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Seminer sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Umre Malzemeleri umrecilere verildi.