Çorum Müftülüğü

09.04.2021

“BÖLGE YATILI HAFIZLIK KIZ KUR’AN KURSUMUZ HIZLA TAMAMLANIYOR”

İl Müftülüğümüz tarafından hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Bölge Yatılı Hafızlık Kız Kur’an kursumuz hızla tamamlanıyor.

Çorum Belediyesi Otogarına yakın Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Külliyesi arkasında bulunan ve yaklaşık 6000 m2’lik alanı kaplayan 160 öğrenci kapasiteli, otel konforunda yapılan kursumuzun yakın zamanda bitirilmesi için hızla çalışılıyor.

Şehrin sakin yerinde huzur içerisinde eğitim verecek olan kursumuzun bünyesinde 4’er kişilik 40 adet yatakhane, 10’ar kişilik 16 adet derslik, etüt salonu, toplantı salonu, mescid, yemekhane, kütüphane ve oyun alanları yer alıyor.

Modern yapısıyla bölgeye hitap edecek olan kursumuz için “Bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz” diyerek hayırseverlere çağrıda bulunan İl Müftümüz Muharrem BİÇER, sözlerine şöyle devam etti; "Kıymetli Çorumlular, Sizlerin çocukları, torunları bu binada okuyup Kuran öğrenecekler. O yüzden benim de bir hayrım olsun, bu topraklarda bir eserim bulunsun diyen, imkanı yettiğince bu işin bir ucundan tutup katkıda bulunmak isteyen herkesin desteğini bekliyoruz. Siz hayırseverlerden yardım talep ediyoruz. Şimdiye kadar destek veren her bir hayırseverimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, tüm ibadetlerinizi ve yapacağınız tüm hayırları kabul eylesin.”

TÜRKİYE DİYANET VAKFI ÇORUM ŞUBESİ

VAKIF KATILIM BANKASI HESABI