20.02.2024

İŞARET DİLİ TERCÜMANLIK EĞİTİMİ KURSU DÜZENLENDİ..

Osmancık İlçe Müftülüğü personeline yönelik daha önceki yıllarda Halk Eğitim Merkezi bünyesinde İşaret Dili Temel Eğitimi Kursu verilmişti. 2023 Yılı Kasım ayında başlatılan 2. seviye İşaret Dili Tercümanlık Eğitimi Kursu da, Din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 5 aydır devam eden ve görevlilerimiz haricinde diğer vatandaşlarımızın da katıldığı kurs, 06.03.2024 tarihi itibariyle tamamlanacak. İşaret Dili Tercümanlık Eğitimini tamamlayacak olan Din görevlilerimiz ve Kur'an Kursu öğreticilerimiz ile işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik din eğitimine katkı sağlanması hedefleniyor. İlçe Müftülüğümüzde her hafta düzenli olarak sosyal medya kanalları vasıtasıyla İşaret Diliyle Cuma Hutbesi de yayınlanmakta ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşılmaktadır. Ayrıca çekimi yapılan videolar, diğer iliçe müftülüklerimize de gönderilmekte ve belirlenen işitme engelli vatandaşlarımızın telefonlarına da gönderilmektedir. İşaret Dili ile Kur'an-ı Kerim öğretimi konusunda da projeler hazırlanmış olup bu konuda da çalışmalara başlanacaktır.