05.02.2024

İlçe Müftümüz Göreve Başladı

ÖNDER ARIK

1991 yılında Tokat'ın Turhal ilçesinde doğdu. İlköğretimden sonra hafızlığını tamamladı. 2013 yılında İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2015'te Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2016 yılı İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Sınavı’nda başarılı olarak ihtisas kursuna katıldı. 2019 yılında ihtisas kursunu başarı ile tamamlayıp sırası ile Tokat/Pazar ve Zile İlçelerinde Vaiz olarak görev yaptı. 2021'de RTEÜ İslam Hukuku Anabilim Dalında “Elektronik Ödeme Araçlarıyla Yapılan Altın Alım Satım İşlemlerinin Müşteri Temelinde İncelenmesi“ konulu tezi ile Yüksek Lisans Programını tamamladı. Halen Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde "Finansal Kuruluşlar Arası Gerçekleşen Altın Alım Satım İşlemlerinin Ödeme Araçları Temelinde İncelenmesi" konulu doktora çalışmasına devam etmektedir.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan 2022 Yılı İlçe Müftülüğü Sınavı'nda başarılı olarak  Çorum/Boğazkale İlçesine  İlçe Müftüsü olarak atandı.