16.03.2021

Fatih KAYA (2018-2021)

ÖZGEÇMİŞ

1978 yılında Tosya’da doğdu. 2000 yılında Bursa İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında Ankara/Sincan Organize Sanayii Camii’nde İmam-Hatip olarak meslek hayatına başladı.

2004 yılında Ankara İl Müftülüğüne Stajyer Vaiz olarak atanan Fatih KAYA, aynı yıl Konya İhtisas Merkezi’nde kursiyer oldu. İhtisas Eğitim Merkezi Mezuniyeti sonrası 2007 yılında Çankırı Çerkeş İlçe Vaizliğine tayin edildi.

2008-2013 yılları arasında Almanya/Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşeliği bölgesinde hizmet veren Oberhausen Mevlana Camiinde Din Görevlisi olarak görev yaptı.

Yurtdışı görevi sonrası Ankara Keçiören İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atandı. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde (Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Dairesi Başkanlığı) görevlendirilerek iki yıl süreyle Diyanet İlmi Dergiyi yayına hazırladı.

Kasım 2015’te yapılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak Giresun İli Çanakçı İlçesine ataması yapılarak burada 2 yıl görev yaptı. Sonra Çorum Alaca ilçesine 30 Temmuz 2018 tarihinde tayin olan Fatih Kaya, burada da yaklaşık 2,5 yıl görev yaptıktan sonra Çorum İl Müftü Yardımcılığına atandı.

26.03.2021 tarihinden itibaren Çorum İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Arapça ve Almanca bilen Fatih Kaya, evli ve iki çocuk babasıdır.