13.07.2017

Hem Kur’an Öğrenecek, Hem de Spor Yapacaklar

Çorum Belediyesi 2. Cami Çocukları Spor Oyunları teknik toplantısı dün yapıldı. Turgut Özal Konferans Salonu’nda düzenlenen teknik toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Belediye Spor Müdürü Nadir Solak ile turnuvada mücadele edecek olan camilerin imam ve müezzinleri katıldılar.

Toplantıda ilk olarak konuşan Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, yaz aylarında çocuklara camilerde kuran öğretmenin yanında sosyal aktivitelerin son derece önemli olduğunu belirterek bu alanda Belediye’nin geçtiğimiz yıl başlattığı bu projenin son derece değerli olduğunu söyledi. Pamuklu, bu organizeye verdiği katkılardan başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve tüm Belediye personeli ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer de konuşmasında yaz tatillerinde kuran öğrenen çocuklara yönelik bu projenin son derece anlamlı olduğunu belirterek organizeyede katkıda bulunan herkese teşekkür etti mücadele edecek takımlara ise başarılar diledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise konuşmasında çocukları yaz döneminde maddi ve manevi olarak verilen bu organizenin son derece anlamlı olduğunu söyledi. Çocukların camilerde allahın kelamını öğrendiklerini bunun yanında da sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak gelişimlerine katkı sağladıklarını belirterek mücadele edecek tüm takımlara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Belediye Spor Müdürü Nadir Solak bu yılki müsabakalarla ilgili olarak bilgi verdi. Solak geçtiğimiz yıl sadece futbol branşında yapılan turnuvanın bu yıl masa tenisi, satranç ve dartbranşlarıda eklenerek organize edildiğini söyledi. Geçen yıl 18 camiden 216 çocuğun mücadele ettiğini belirten solak bu yıl sadece futbolda 31 camide 372 çocuğun spor yapacağını satranç branşında 47 erkek 10 kız, masa tenisinde 21 erkek 7 kız ve dart branşında ise 37 erkek ve 5 kız olmak üzere toplam 509 çocuğun spor yapacağını belirten solak, masa tenisinin 17 Temmuz pazartesi günü, Dart branşının 19 Temmuz’da satrançın ise 24 Temmuz’da başlayacağını açıkladı.

Daha sonra futbol branşında gruplar için kura çekimi yapıldı. 31 takım sekiz ayrı grupta mücadele edecek ve müsabakalar sonunda sekiz grupta ilk iki sırayı alan 16 takım ikinci turdan itibaren tek maçlı eleminasyon sistemine göre kaşılaşacak. Futbol müsabakaları grup maçları İnci Park içindeki halı saha ile Şehitler Tepesi içindeki halı sahada yapılacak. Eleme ve final maçları ise İnci Park içinde yapılacak.

Çekilen kura sonucunda gruplar şu şekilde oluştu: A Grubu: Türkiyem İmam Hatip Ortaokulu (A), Abdibey, Akkent 1, Binevler. B Grubu: Hz. Ömer, Hz. ibrahim, Buhara, Emre. C grubu: İnayetullah, Mimar Sinan, Kevser, Bilal’i Habeşi, D grubu: Hz, Ali, Hicret, Akşemsettin, Sakarya İlkokulu, E grubu: İmam Hatip B, Fatih Sultan Mehmet, İmam Hatip B, Selimiye, F Grubu: İlim Yayma, Hıdırlık Kuran Kursu, Gülabid, Mevlana, G grubu: Köroğlu, Cenitoğlu, Kahraman Çavuş Türkiyem İmam Hatip B, H Grubu; Kafkasevler, Garantievler ve Pelit Cami.