16.10.2017

Çorumdaki Bütün Din Görevlileri İçin, Eğitim Seminerlerine Başlandı

Çorum da görev yapan Bay ve Bayan Din Görevlilerine yönelik eğitim seminerleri başladı.

Çorum İl Müftülüğüne bağlı kamu görevi yürüten Merkez ve Köylerde çalışan bütün din görevlileri mesleki eğitimlerini İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Çarşı Şubesinde almaya devam ediyor. 2017 yılı Ekim ayı içinde başlayan eğitim seminerleri 2018 yılı Haziran ayına kadar devam edecek.

İl Müftülüğümüzden yapılan açıklamaya göre “Taşra teşkilatında yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin kaliteli ve verimliliğinin geliştirilebilmesi, din görevlilerinin mesleki bilgi ve becerilerinin, dini iletişim motivasyonlarının arttırılabilmesi amacıyla İlimiz Müftülüğüne bağlı görev yapan Kuran Kursu Öğreticileri, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlar için İl Müftülüğümüz ve TDV Çorum Şubemizde Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Hizmet içi Eğitim Kursu düzenlenmesi için Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç’ın olurlarıyla eğitim seminerleri verilmeye başlanmıştır.”

Eğitim seminerleri 01.10.2017 tarihinde başlanmış olup 31.05.2018 tarihine kadar Sekiz (8) Dönem halinde verilmeye devam edecek.