08.05.2024

İl Müftümüz Şahin Yıldırım Görevine Başladı

Cumhurbaşkanlığınca Resmi Gazetede yayımlanan "İl Müftüsü Atama Kararları"  ile Malatya İl Müftüsü iken Çorum İl Müftüsü olarak atanan Şahin Yıldırım yeni görevine başladı.

İl Müftümüz Şahin Yıldırım, İl Müftü Vekili Adem Aygül ve personel tarafından karşılanırken personelin hayırlı olsun tebriklerini kabul etti.

Daha sonra Buhara Kültür Merkezinde din görevlileriyle bir araya gelen İl Müftümüz Şahin Yıldırım için cübbe ve sarık giyme merasimi düzenlendi.

Merasime, Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, Başkanlık Müftüsü Ümit Çimen, İl Müftümüz Şahin Yıldırım, il müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, Malatya İl Müftülüğü din görevlileri ve müftülüğümüz din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcımız Adem Aygül, Sayın Müftümüz’e hoş geldiniz derken yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Malatya İli Battalgazi İlçesi Söğütlü Cami İmam-Hatibi Mehmet Refik Metin’in hayırlı olsun temennisini içeren konuşmasının ardından kürsüye gelen Sayın Müftümüz Yıldırım, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür edip ilimizin önceki müftüsü Sayın Muharrem Biçer’e de Çorum İl Müftüsü olarak kendisinden önce yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarını bildirdi.

Sayın Müftümüz konuşmasında; sorumluluğunun çok ağır olduğunu ve bu yükü birlikte omuzlayacaklarını belirtti.

Tokat Müftüsü Sayın Yapıcı ise konuşmasında; sarığın ilmi, cübbenin de takvayı sembolize ettiğini ifade ederek hayırlı olsun temennisiyle Sayın Müftümüz’e cübbe ve sarığını giydirdi.

Başkanlık Müftüsü Sayın Çimen de Çorum ilimize hoş geldin dileğiyle çiçek takdiminde bulundu.

Ardından, Amasya Müftüsü Sayın Ayvaz’ın duasıyla program tamamlandı.