13.04.2022

Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışma başvuruları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde her yıl organize edilen "Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenecek yarışmalara başvurular başladı.

Söz konusu yarışmalarla; din görevlilerinin mesleki bilgi ve yeterliklerini geliştirmek, kitap okuma ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerine ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarına vesile olmak amaçlanıyor.

Bu kapsamda düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma", "Etkili Hutbe Sunumu", “Hadis-i Şerif Ezberleme" ve "Bilgi” yarışmalarına  imam-hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri; "Proje" yarışmasına ise taşra teşkilatında görevli asıl-vekil-sözleşmeli, erkek-kadın tüm personel başvuru yapabiliyor.

2022 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası yarışma başvuruları başladı

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "2022 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle gerçekleştirilecek yarışmalara dair yapılan açıklamaya göre; gerekli şartları taşıyan ve yarışmalara başvurmak isteyen din görevlilerinin;

"Ezanı Güzel Okuma", "Etkili Hutbe Sunumu" ve "Hadis-i Şerif Ezberleme" yarışmaları için 04 Nisan – 13 Mayıs 2022,

"Proje" ve "Bilgi" yarışmaları için ise 17 Haziran 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

Başvurular; il ve ilçe müftülükleri ile dini yüksek ihtisas/eğitim merkezlerine şahsen müracaat ederek yapılması gerekiyo