08.06.2023

Çorum’un hac kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile ilimizden kutsal topraklara gidecek hacı adayları, dualarla uğurlandı.

İl Müftülüğümüz koordinesinde hazırlanan uğurlama programıyla Başkanlığımızın 285 kişilik Çorum kafilesi Akşemseddin Camii önünde hacı yakınlarıyla bir araya geldi.

Programda Müftülüğümüz Tasavvuf Musiki Korosu; seslendirdiği ilahiler, telbiye, tekbir ve salavatlarla hacı adaylarını uğurlamaya gelerek alanı dolduran yüzlerce hacı yakınlarına duygusal anlar yaşattı.

Ardından günün anlam ve önemine binaen duygularını dile getiren İl Müftümüz Muharrem Biçer, “Hacılar ve Umreciler, kutsal beldelerde geldikleri yerin temsilcileridirler. Sizlerin de ilimizi oralarda en güzel şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır. Bu vesileyle şimdiden haccınızın mebrur olmasını, salimen gidip ğanimen dönmenizi Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.” derken hacı adaylarının kutsal topraklarda ülkemiz ve milletimiz için de dua etmelerini istedi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcımız Adem Aygül tarafından yapılan duanın ardından Çorum kafilesi, aileleriyle vedalaşarak otobüslerle Ankara Havalimanına doğru hareket etti.

Çorum’dan 2023 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Acentalara kayıt yaptıran toplam 785 vatandaşımız kutsal topraklarda hacı olmak üzere hac yolculuğuna çıkacaklardır.