22.03.2023

HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK CAMİLERİMİZ

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda müftülüğümüzce il genelinde toplamda 7 camide hatimle teravih namazı kılınacaktır.

Teravih namazı kılmanın yanı sıra hatim yapmanın da sevabına ulaşmak ve 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar, daha önceki yıllarda olduğu gibi, hatimle teravih kılınan camilere akın ediyor.

Ülkemizin köklü bir geleneği haline gelen teravih namazının hatimle kılınması geleneği, bir dönem unutulmaya yüz tutmak üzereyken halkımızın tekrar teveccüh göstermesiyle canlılık kazandı ve Ramazan ayının vazgeçilmezi haline dönüştü.

Aralarında Akşemsettin Camii ve Hıdırlık Camii gibi önemli camilerin bulunduğu toplam 7  camide başlatılacak olan hatimle teravih namazı geleneğine Çorumlu vatandaşların bu yıl da yoğun ilgi ve teveccüh göstereceği düşünülüyor.

HATİMLE TERAVİH NASIL KILINIYOR?

Yatsı namazının cemaatle kılınmasının ardından başlayan hatimle teravih namazında, imam her rekatta Kur'an-ı Kerim'den bir sayfa okuyor. 20 rekatta bir cüzün tamamlanmasıyla sonra eren teravih namazını kılan vatandaşlar, hem teravih namazını eda etmiş, hemde hatim yapma sevabını almış oluyorlar.

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

23 Mart Perşembe günü başlayacak olan mübarek Ramazan ayının son günü ise 20 Nisan Pazar günüdür.

Ramazan Bayramı'ndan bir gün öncesi olan 20 Nisan aynı zamanda 'arife günü' olarak adlandırılırken 21 - 23 Nisan 2023 Ramazan Bayramı olarak kutlanacaktır.

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

Ramazan ayında her gece kılınan teravih namazı, nafile bir namazdır. Yatsı namazından sonra kılınır. Ramazan ayının ilk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR VE NASIL KILINIR?

Sünnet-i müekkede kabul edilen teravih namazı cemaatle kılındığında 20 rekat olarak eda edilir. İki ya da dört rekatta bir selam vermek suretiyle kılınan namaz evde tek başına da kılınabilir.

Bu namaz cemaatle kılındığında önce yatsı namazının 10 rekatı kılınır, akabinde 20 rekat teravih namazı için niyet edilir ve namaza başlanır. Ardından 3 rekat vacip vitir namazı cemaatle kılınır.