25.01.2023

30 GÜNLÜK UMRECİ KAFİLESİ YURDA DÖNÜŞ YAPTI

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile ilimizden tecrübeli görevliler rehberliğinde kutsal beldelere giden 241 kişilik Özel umre kafilesi, vazifelerini tamamlayarak yurda döndü.

30 günlük programla 24 Aralık 2022 tarihinde Çorum’dan yola çıkan kafile, kutsal beldeleri ziyaret ettikten sonra memleketlerine, sevdiklerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Umrecilerimiz, peygamberlerin tevhit mücadelesine şahitlik eden kutlu beldelerde, ruhlarını tezkiye, nefislerini terbiye imkânı bulmuş, ömürlerinin muhasebesini yaparak adeta mahşer ve hesap gününü prova etmişlerdir.

Çorum Akşemseddin Camii önünde müftülüğümüz görevlileri tarafından ilahiler eşliğinde karşılanan umrecilerimiz ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

Cenab-ı Hak umrecilerimizin umrelerini mebrur eylesin. Gidemeyenlere de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin.