24.12.2022

LALEZAR KIZ KUR'AN KURSUMUZ DUALARLA AÇILDI

Çorum Belediyesi’nin kaba inşaatını yaptırıp İl Müftülüğümüze devrettiği ve Türkiye Diyanet Vakfı’na yapılan yardımlarla eksikleri tamamlanan Lalezar Kız Kur’an Kursumuzun dualarla açılışı yapıldı.

Açılışa Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu ve Oğuzhan Kaya, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Müftümüz Muharrem Biçer, STK temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı duanın ardından Sayın Valimiz ve protokol üyeleri “Hayırlı olsun” dilekleriyle açılış kurdelesini kestikten sonra kurs binasını gezdiler.

Kurs binası ile ilgili Sayın Valimiz ve protokol üyelerine bilgi veren İl Müftümüz Biçer, “Çorumlu hayırseverlerin de destekleriyle yapımı hızla tamamlanan Lalezar Kız Kur’an Kursumuzun 160 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. 10’ar kişilik sınıfları, 4’er kişilik yatakhaneleri, çalışma salonları, mescidi, bilgisayar sınıfı ile bölgenin en büyük ve en modern kurslarından biri olma özelliği taşımaktadır. Kursumuzda ayrıca hafızlık eğitiminin yanı sıra değerler eğitimi verilmekte, el becerileri ve farklı sosyal aktiviteler de yapılmaktadır.” dedi.