15.07.2022

Çorum’da 15 Temmuz şehit ve gazileri unutulmadı

İl Müftümüz Muharrem Biçer, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi ve protokol üyeleri ile birlikte şehit mezarlarına ziyarette bulundu.

Çorum Hıdırlık Mezarlığında bulunan 15 Temmuz şehidi Ali Karslı’nın mezarı ile merkeze bağlı Eskikaradona köyü mezarlığında bulunan 15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu ve şehit Jandarma Er Hamza Bıçakcı’nın mezarlarına yapılan ziyaretlerde; Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından tüm geçmişler ve şehitler için İl Müftümüz Biçer'in yaptığı dualara hep birlikte “amin” denildi.

Sayın Valimiz ve protokol üyeleri daha sonra, 15 Temmuz şehitleri Akif Kapaklı ile Ümit Çoban’ın ailelerini ve 15 Temmuz gazisi Mustafa Türkyılmaz’ı ayrı ayrı evlerinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde İl Müftümüz, 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile tüm şehitlerimiz için dua ederken şu niyazlarda bulundu: “Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin hürriyet, irade ve bekasına yönelik 15 Temmuz gecesi yaşanan ihanete karşı durarak, canlarını istiklal ve istikbalimiz için feda eden ve şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetine gark eyle Allah’ım. Her birine minnet borçlu olduğumuz şehitlerimizin, anne-baba, eş, evlat ve yakınlarına güzel bir sabır ve büyük bir ecir ihsan eyle Allah’ım. Onları iki cihanda aziz eyle ya Rabbi. Gazilerimizi dünya ve ahirette nimetlerin ile müşerref eyle Allah’ım. Sağlık ve huzurlu uzun ömür ihsan eyle Allah’ım.