06.06.2022

2022 yılı hacı adayları için hazırlık kursları düzenlendi

İl Müftülüğümüzce 2022 yılında Çorum’dan Diyanet İşleri Başkanlığı  ve acente organizasyonlarıyla hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek yaklaşık 300 hacı adayına yönelik “Hac Hazırlık Kursları” düzenlendi.

Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan hac kurslarında, ilk dersi veren İl Müftüsü Vekili Adem Aygül, “İbadet bilinci ve hac ibadeti” ile “Haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı” konularında kısa bilgiler aktardı.

Hacı adaylarının hac ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği hac ile ilgili konuların iki oturumda anlatıldığı hac hazırlık kurslarına, öğretici olarak İl Müftü Yardımcıları Fatih Kaya ve Yıldız Üveyik, İl Vaizi Kemal Demirden ve Hac-Umre Hizmetleri Şube Müdürü Abdulmuttalip Tatlılıoğlu katıldı.

Ömürlerinde bir defa yaşayacakları hac yolculuğuna vatandaşlarımızı hazırlamak, gerekli eğitim ve  rehberliği  sunmak,  bu  yolculuğu  hayatlarında  manevi  bir  milat  haline  dönüştürmek  ve  hac organizasyonlarında karşılaşılan problemleri en aza indirebilmek için düzenlenen hac hazırlık kurslarına katılım oldukça yüksekti.

06.06.2022 Pazartesi günü Çorum Devlet Tiyatro Salonunda 08.30-17.00 saatleri arasında  İl  Müftülüğümüzce verilen Hac  hazırlık  kurslarının sonunda sağlık personeli tarafından hacca gidecek vatandaşlarımızın seyahat esnasında ve kutsal topraklarda sağlık konularında uymaları ve dikkat etmeleri gereken hususlarda detaylı bir şekilde bilgilendirmeler yapıldı.

Daha sonra Çorum  İl  Sağlık  Müdürlüğü görevlilerince tüm  hacı  adaylarına  menenjit  aşısı yapıldı.