24.05.2022

‘Bir İnsan Bir Dünya Ahmet Tevfik İLERİ’ konferansına yoğun ilgi

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, İl Müftülüğümüz ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Bir İnsan Bir Dünya Ahmet Tevfik İLERİ’ konulu konferans düzenlendi.

Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Sayın Valimiz Mustafa ÇİFTÇİ, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK, Çorum İl Emniyet Müdürü Mehmet GÜLSER, İl Müftümüz Muharrem BİÇER, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah KODEK, bazı kurum amirleri, siyasi parti ve stk temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili İsmail KAHRAMAN ile Yazar Sadık YALSIZUÇANLAR tarafından eğitimci ve siyasetçi Ahmet Tevfik İLERİ’nin hayatı anlatıldı.

Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, konuşmacılardan Tevfik İLERİ’nin hayatından kesitler dinledi.

Yaşamından kesitler sunduğu İLERİ’nin inançlı bir insan olduğunu, ahlaki değerlere önem verdiğini, görevlerinde de bu hassasiyeti gösterdiğini anlatan İsmail KAHRAMAN, “Ahmet Tevfik İLERİ, çok milliyetçi bir insandı. Çok maneviyatçı bir insandı, çok güzel bir insandı. Yeni Tevfik İleri’ler lazım bize.” diye konuştu.

Konferans sonunda İl Müftülüğümüzün de destek verdiği Ahmet Tevfik İLERİ Bilgi Yarışmasında dereceye giren 20 lise öğrencisine ödülleri takdim edildi.