03.01.2022

“Evliliğe İlk Adım” ve “Ailem Ocağım Anlayıp Isınacağım” seminerleri tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla düğün hazırlığı yapan ve yeni evlenen çiftlere yönelik “Evliliğe İlk Adım, Huzurlu Aile Güçlü Toplum Güvenli Gelecek” projesi ile evlilik çağındaki bekar erkek üniversite öğrencilerine yönelik "Ailem Ocağım Anlayıp Isınacağım" projesi başlatılmıştı.

İl Müftülüğümüz koordinesinde merkez Azap Ahmet Camii üstünde bulunan Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda yüz yüze görevlilerimizce verilen 2021 yılının son seminerleri tamamlandı.

Evliliğe hazırlanan çiftlere“Aile İçi İletişim”, “Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun”, “Nikâh ve Sorumlulukları”, “ Evlilikle Büyüyen Ailem”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Çocukla Şenlenen Yuvalar” ve “Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik” konularında,
Evlilik çağındaki bekar gençlere ise; "Aile Kurmak  ve Aile Olmak", "Evlilik öncesi hazırlıklar", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Aile ve Sosyal Hayat", "Nikah ve Sorumlulukları", "Ailede İletişim Dili", "Ailede Emanet Bilinci ve Merhamet" ve "Çevre ve Tüketim  Ahlakı" konularında verilen seminerlerde il müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz ve vaizlerimiz tarafından sunumlar yapıldı.

Seminerlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara, İl Müftü Yardımcılarımız Yıldız Üveyik ve Fatih Kaya tarafından katılım belgesi verildi.

Müftü Yardımcımız Üveyik, “Seminerlerin yeni yılda da devam edeceğini ve katılmak isteyenlerin il müftülüğümüze bizzat gelerek ya da telefonla başvuru yapabileceklerini belirtti.”

Belge töreninde Adrb İl Koordinatörü Vaiz Esra İşcen ve Gülay Kunduracı ile Din Hizmetleri Uzmanı Osman Ateş de hazır bulundu.