05.04.2021

"TDV Gönüllülerimiz, İdlib ve Azez'de İyilik Dağıttı"

Çorum İl Müftülüğü TDV Gönüllülerimiz, Suriye’nin İdlib ve Azez bölgesindeki savaş mağduru aileleri ziyaret ederek iyilik dağıttı.

Çorum’da hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan 350 gıda kolisini dağıtmak ve yaptırılan 60 briket evi yerinde görmek amacıyla İdlib’e doğru yola çıkan İl Müftümüz Muharrem Biçer’in başkanlığındaki gönüllü ekibimizde bulunan İl Müftü Yardımcımız, İlçe Müftüleri, Vaizler, Din Gönüllüsü Hocalarımız ile birlikte Diyanet Vakfı Çorum Şube Temsilcisi ve mütevelli heyeti üyeleri, İdlib ve Azez bölgelerinde çadırkentlerde yaşayan savaş mağduru ailelerle buluştu.

Burada şehit aileleri ve yetim çocuklarla buluşan TDV gönüllü ekibimiz, Türkiye Diyanet Vakfının günlük yapmış olduğu yemek dağıtımına yardımcı oldu.

Ardından yetimhane kamplarını ziyaret ederek şehit ailelerine gıda kolileri, yetim çocuklara da hediyeler dağıtan TDV gönüllü ekibimiz, İdlib ve Azez’de yapımı devam eden kurs, okul, cami gibi inşaatlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretler sonunda konuşan İl Müftümüz Muharrem Biçer, ”Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ihtiyaç sahiplerine el uzatan Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleri ilelebet devam edecektir. Bu minvalde yardım kampanyamıza katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyor, yardımların dağıtımda aktif rol oynayan TDV gönüllü ekibimize şükranlarımı sunuyor, gayretlerinin yüce Allah katında kabul edilmesini diliyorum.”dedi.