06.08.2022

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışmalarında dereceye girenler belli oldu.

Hutbe Okuma Yarışmasında bölge birincisi ilimizden

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Etkili Hutbe Sunumu Yarışması 2. Bölge Finali Çorum'da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"nda bölge elemeleri sürüyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğümüz ev sahipliğinde Murad-ı Rabi Ulu Camii'nde gerçekleştirilen 2. bölge finalinde 9 il birincisi etkili hutbe okumak için yarıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada ilimiz merkez Bahçelievler Camii İmam Hatibi Abdullah Yalçın birinci oldu.

Katılımcılara teşekkür eden Uzman Dağlı, birinci olan yarışmacıya Türkiye Finalinde başarılar dileyip ödülünü takdim etti.

Din görevlileri arası bilgi yarışması yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileri arası bilgi yarışması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik her ilde il müftülüklerince "Bilgi Yarışmaları" tertip edildi.
Bu çerçevede il müftülüğümüzce Müftülük Toplantı Salonu’nda din görevlilerine yönelik bilgi yarışması yapıldı.

Yarışmacılar, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan "40 Hadis-40 Yorum ve Kur’an-ı Okuma Okutma ve Anlama Üzerine" isimli kitaplardan sorumlu tutuldu.

Din görevlileri arasında il geneli için yapılan yarışmada dereceye girenler belli oldu.

İl Müftü Vekili Fatih Kaya'nın başkanlığında toplanan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda merkez Veysel Karani Camii İmam Hatibi Emre Genç birinci, Kargı ilçesi Karacaoğlan Köyü Camii Sözleşmeli İmam Hatibi Hakan Hilmi Irmak ikinci ve merkez Melikgazi Camii Vekil İmam Hatibi Emrah Yılmaz ise üçüncü oldu.