01.10.2021

“İYİLİK YÜKLÜ YARDIM TIRI, BU KEZ DE TEL ABYAD’A DOĞRU YOLA ÇIKTI”

İl Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Belediyesi işbirliğinde "Çorum’dan Tel Abyad’a Kardeşlik Köprüsü" sloganıyla hazırlanan ihtiyaç malzemeleriyle yüklü yardım tırı, Diyanet Gençlik Merkezimiz önünde İl Müftü Yardımcımız Fatih Kaya’nın duasının ardından Suriye’nin Tel Abyad şehrine uğurlandı.

Temmuz ayında “Tel Abyad’da kardeşine umut ol” çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimizin gayretleriyle, hayırseverlerin yardımlarıyla ve Çorum Belediyesinin de yoğun destekleriyle hızlı bir şekilde tamamlandı. Bu kapsamda; ana sınıfı ve kırtasiye malzemeleri, halı, örgü oyuncak, çocuk kıyafetleri, oyun odası malzemeleri, hastane paketi, gıda kolisi, battaniye, kundak, kıyafet ve çeşitli araç-gereçler temin edildi.

Uğurlama programına, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın teşrif ederken İl Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik ile TDV gönüllüsü Kur'an kursu öğreticilerimiz de katıldı.