23.11.2018

KYK, CAMİLER VE KUR'AN KURSLARINDA HZ. PEYGAMBER COŞKUSU

Çorum İl Müftülüğümüz tarafından  17-25 Kasım Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlarda her yıl olduğu gibi bu yıl da yeryüzüne müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in doğduğu aya özel çeşitli etkinlikler, kandil programları ve konferanslar yapıldı.

ÇORUM KYK KIZ ÖĞRENCİ YURDU'NDA MEVLİD-İ NEBİ COŞKUSU

Çorum Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü Kız Öğrenci Yurdunda Hz. Peygamber (sav)'in doğumu sebebiyle bir dizi etkinlikler yapıldı. Çorum Müftülüğü İl Vaizleri ile biraraya gelen genç üniversite öğrencilerine Hz. Peygamber ve genç sahabe efendilerinin hayatları anlatıldı. Öğrenciler tarafından da hazırlamış oldukları dini programlarla başlayıp Peygamberimizi bir kez daha hatırlayarak salat-ü selamlar getirerek, Hadis-i şerifleri okuyarak Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı.  Öğrenciler okudukları duaları Peygamberimizin ve diğer peygamberlerin ruhuna hediye etti. Programlardan sonra öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BAHÇELİEVLER KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE HZ. PEYGAMBERİ DUALARLA YAD ETTİ

İl Müftülüğümüze bağlı Bahçelievler Hafızlık Kız Kursunda Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri nedeniyle çeşitli programlar yapıldı.

İl Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik'in de katılımıyla Bahçelievler Hafızlık Kız Kuran Kursunda slayt gösterileri, Kur'an-ı Kerim tilavetleri, şiirler ve ilahiler seslendirildi.

Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik'te Kur'an-ı Kerim doğrultusunda gençlik konulu bir konuşma yapılarak program sonunda dua yapıldı.

ŞENYURT ALTINEVLER CAMİ'NDE 4-6 YAŞ ÖĞRENCİLERİYLE HZ. PEYGAMBER COŞKUSU

İl Müftülüğümüze bağlı Şenyurt Altınevler Cami Kuran Kursu 4-6 Yaş Öğrencileri  Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri nedeniyle program yaptı.

Programa Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik ve Kur'an Kursu Öğreticileri ve Öğrencilerin velileri katıldı.

Minik öğrencilerin ilahileri ile başlayan program öğrencilerin şiir ve ilahileriyle devam etti.

Katılımcılara Müftü Yardımcımız Yıldız Üveyik tarafından "Genç Sahabeler" konulu bir sohbet yapıldı. Program sonunda Müftülük Murakıbı Merve Zeynep Demir'in duasına katılımcılar hep birlikte 'Amin' dedi.