16.03.2022

İl Müftümüz, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Değerli Kardeşlerim.

Berat Kandili, mübarek üç aylar içinde yer alan önemli gecelerimizden birisidir.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerife on beş gün kaldığının göstergesi olan bir gecedir.

Berat, 'borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma, Allah katında berat etmek ve temize çıkmak' demektir.

Bu gece pek çok iyiliğin ve güzelliğin yanında ve aynı zamanda bir hüküm gecesidir.

Kulların her türlü işinin Allah'a arz olunduğu gecedir bu gece...

Bu gece, Allah'a kulluk görevini yerine getirmede yanlışının olduğunu hissedenlerin Allah'a yönelerek, rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşayacağı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık, ayrımcılık, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım.

Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın imanımızın ve yararlı işlerimizin olduğunu fark edelim.

İnsanı insan olduğu için sevip, yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya biraz da rahmet penceresinden bakalım.

Yalan, gıybet ve iftira gibi bizi birbirimize düşman eden kötülüklerden uzak duralım.

Düşmanlık, dargınlık, kırgınlıkları ortadan kaldırarak, dostluk, kardeşlik, huzur ve güven içinde bir hayat sürdürmeye gayret edelim.

Bu itibarla 17 Mart 2022 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece kutlanacak olan mübarek Berat Gecesi münasebetiyle müftülüğümüzce Çorum Ulu Camii başta olmak üzere tüm camilerimizde yatsı namazından bir saat önce; Kur’an-ı kerim tilavetleri, ilahiler, salavatlar, tekbirler, mevlid-i şerif, vaaz-ü nasihat ve duadan oluşan kandil programları yapılacaktır.

Ramazan ayından önceki son kandil olan Berat gecesinde camilerimizde yapılacak bu programlara tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

Bu vesileyle bütün mümin kardeşlerimizin Berat Kandilini tebrik eder, bu feyizli gecenin iki cihan saadetimize, kurtuluşumuza, dirilişimize, mağfiretimize, beratımıza, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.

Kandilimiz mübarek olsun.

Muharrem Biçer