08.07.2022

İl Müftümüz, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Değerli Kardeşlerim!

Dini bayramlarımızdan ikincisi olan Kurban Bayramını 9 Temmuz Cumartesi günü idrak edeceğiz.

Bizi bu günlere kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.

Bayram günleri sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, Allah`ın nimetlerinden istifade edildiği, ziyaretlerin yapıldığı, hastaların, düşkünlerin hallerinin sorulduğu, anne-baba ve büyüklerin ellerinin öpüldüğü neşe dolu günlerdir.

Bu günlerde, akraba ve komşularla tebrikleşerek, karşılıklı sevgi ve saygı duygularını aktarmalı, karşılaştığımız herkesle selamlaşarak tebrikleşmeliyiz.

Tanıdıklarımızı ziyaret ederek hatırlarını sormalı ve gönüllerini almalıyız.

Hastaları ziyaret etmeli, şifa dileklerimizi sunmalıyız.

Yetimlerle ve kimsesiz çocuklarla ilgilenip onların başlarını okşamalı ve onlara anne-baba şefkati göstermeliyiz.

Çevremizdeki yoksullara ve bakıma muhtaç çocuklara yardım ellerimizi uzatmalı, onların da bayram sevinci tatmalarını sağlamalıyız.

Bizden dua bekleyen geçmişlerimizin mezarlarına giderek onlara hayır duada bulunmalıyız.

Küskün ve dargın olanları barıştırmaya çalışmalı ve aralarını bulmalıyız.

Her zaman olduğu gibi bayram günlerinde de İslâm`ın emrettiği şekilde çevremizdeki insanlara iyi davranmalı, incitici ve zarar verici davranışlardan sakınmalıyız.

Kurban Bayramı günlerinde dinen zengin olan müslümanların kestikleri kurbanlarla ve yaptıkları ikramlarla, mağdur ve ihtiyaç sahibi insanların yüzlerini güldürmeleri bu bayramın farklı bir güzelliğini ortaya çıkarmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının İslam âlemine, memleketimize ve milletimize, Çorum halkına, huzur, kardeşlik, sağlık ve afiyetler getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum.

Muharrem BİÇER

Çorum İl Müftüsü