15.06.2022

TDV'nin 2022 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı Yapıldı

İl Müftülüğümüz, "Türkiye Diyanet Vakfı 2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğümüz ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Ümit ÇİMEN konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğümüz Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftümüz Muharrem BİÇER, İl Müftü yardımcılarımız, ilçe müftülerimiz, müftülük personelimiz, vaizlerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşması yapan İl Müftümüz BİÇER, “Mermeri delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir.” diyerek hayra vesile olup yardımların devamlılığını sağlamanın öneminden bahsetti.

İl Müftümüz BİÇER, "Kurbanlarını paylaşmak isteyen vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olma noktasında müftülüklerimizce gerçekleştirilecek faaliyetlere ışık tutacak olan ‘Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müftüsü Ümit ÇİMEN ise Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenledikleri Vekâletle Kurban Organizasyonu ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

T.D.V.’nin amacının “Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaç kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmak, milletimizin destek ve teveccühüyle, daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek olduğunun altını çizen Müftü ÇİMEN, bize düşen bu hayra olabildiğince fazla köprü olmaktır.” diye konuştu.