24.08.2022

HAFIZLIK YARIŞMASI 2.Sİ OSMANCIKTAN...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an Kurslarında okuyan, 2021 Eylül, 2022 Ocak ve 2022 Haziran dönemlerinde yapılmış olan Hafızlık Tespit Sınavlarının herhangi birinde başarılı olarak Hafızlık Belgesini almaya hak kazananlar arasında düzenlenenHafızlık yarışmasında İl merkezi ile İlçe birincileri arasından İl birincisini belirlemek üzere, 18.08.2022 tarihinde Çorum İl Müftülüğü bünyesinde gerçekleştirilen yarışmada Osmancık Müftülüğümüze bağlı Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur'an Kursundan 2022 Haziran döneminde mezun olan ve İlçemiz Güneşören Köyü nüfusuna kayıtlı Mustafa KARATAŞ, Çorum İl genelinde ikinci oldu.

İlçemize bu gururu yaşatan Hafız Mustafa KARATAŞ için, Osmancık İlçe Müftümüz Dr.Eyyup AYDIN tarafından plaket töreni düzenlendi. 23.08.2022 tarihinde Hafız Mustafa KARATAŞ'ın mezun olduğu Merkez Erkek Kur'an Kursunda düzenlenen plaket töreninde Osmancık İlçe Müftüsü Dr.Eyyup AYDIN, Hafız Mustafa KARATAŞ'a plaket ve çiçek vererek kendisini tebrik etti. Ayrıca, Hafız Mustafa KARATAŞ'ın sınıf hocası olan Abdurrahman YENER'e de plaket verdi.

Törende Müftü Dr.Eyyup AYDIN, Osmancık'ta hayır sahibi olan vatandaşlarımızın desteği ile başlattığımız eğitim faaliyetlerinin meyvesini alma gururunun bizlere yaşatan hafız kardeşimiz Mustafa KARATAŞ'ı ve onu yetiştiren başta sınıf hocası olmak üzere kurs yöneticisi Zeki KILIÇ ile öğreticiler Şerif EKER ve Murat ODABAŞI'nı da tebrik etti. Müftü AYDIN, Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen iaşe ödeneğinin yanısıra vatandaşlarımızın vermiş olduğu zekat,fitre ve bağışlarla bu kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin barınma, yeme-içme ihtiyaçlarının karşılandığını, bunun için de tüm hayır sahibi vatandaşlarımıza da teşekkür etmek istediğini söyledi.

Ayrıca Müftü AYDIN, mülkiyeti hazineye ait iken Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisini yaptırmak suretiyle kız çocuklarımız için Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu olarak bu yıl eğitime başlayan 15 Temmuz Şehitleri Kur'an KUrsumuzda da aynı başarıyı yakalamak için gayretle çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Programın sonunda Müftü AYDIN, yarışmada başarı gösteren Hafız Mustafa KARATAŞ'a, ailesine, hocalarına ve bu hizmetlerde hep yanında yer alan tüm personeline yeniden teşekkür etti.