31.05.2024

4-6 YAŞ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

İlçe Müftülüğümüz tarafından 4-6 yaş Kur’an kursu kapanış programı düzenlendi. Merkez 4-6 yaş Kur’an kursu ve Aşdağul beldesi 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim ve öğretimini tamamlayan öğrencilerimiz mezuniyet sevinçlerini İlçe Kaymakamımız Sn. Burak Dilaver YAMPAL, İlçe Müftümüz Sn. Sadık SARAN, Kurum Amirleri ve Aileleri ile paylaştılar. Açılış konuşmalarını yapan ilçe Müftümüz SARAN "4-6 yaş Kur’an kursunun Başkanlığımızın en önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirterek bu kurslarda; Kur’an eğitiminin yanında, temel Dini bilgiler, değerler eğitimi, el becerileri, çeşitli etkinlikler ve sosyal beceriler kazandıklarını belirtti, Kur'an-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir Müslüman’ın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler. Bunun yanı sıra çocuklar; sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetiştirildiler. Hz. Muhammed (sav) “Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakmaz.” buyurmaktadır. Efendimizin (sav) hadisinde buyurdugu gibi bizlerin çocuklarımıza bırakacağımız yegane miras güzel ahlak olmalıdır" dedi.

Program öğrencilerimize hediye takdimiyle sona erdi.