16.08.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ MAHMUT AY'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

16 Ağustos 2018

Rabbimize karşı kulluk bilincimizin yenilendiği bayramlarımız, millet olma vasfımızı canlı tutan sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımızı kuvvetlendiren müstesna günlerdir.

Kurban bayramı, bizlere Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail’in Allah’ın emrine mutlak itaat ve teslimiyet konusunda verdikleri başarılı sınavı hatırlatır. Mü’minler bu bayramda Allah’ı sevme ve ona itaatin bir ifadesi olarak Kurban ibadetinin yerine getirirler. Böylece en yüce sevginin Allah sevgisi olduğu, ancak ve ancak ona ibadet ettiklerini ve ona teslim olduklarını ifade ederler.

Bu günler, aynı zamanda dilleri, ırkları, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Mekke-i Mükerreme’de,  Arafat meydanında vakfeye durduğu, dua ve yakarışta bulundukları, kurban keserek, tavaf ve say ile hac ibadetlerini ifa ettikleri, günlerdir. Bu vesileyle Hac ibadetini ifa etmek üzere kutsal  topraklarda bulunan kardeşlerimizi tebrik ediyor, Haclarının, kurbanlarının ve dua ve ibadetlerinin kabul olmasını diliyorum.

Rabbimize sevgimizi ve itaatimizi ifade ettiğimiz bayram günlerinde onun yarattıklarını da sevmeli, sevincimizi ailemizle paylaşmalı; var oluş vesilemiz olan ana babalarımızı hoşnut etmeli, eşlerimizi sevindirmeli, neşe kaynağımız çocuklarımızın yüzünü güldürmeliyiz.  Akraba ve komşularımızla bayramlaşmalı, kesmiş olduğumuz kurbanları misafirlerimize ve ihtiyaç sahiplerine ikram etmeliyiz. Bütün mü’minlere merhamet kapılarımızı açmalı, yetim ve öksüzleri sevindirmeli, yaşlılarımızı ve hastalarımızı ziyaret etmeli gönüllerini almalı, sevinç ve mutluluğumuzu toplumun her kesimiyle paylaşmalıyız. İçerden ve dışardan müdahalelerle gücümüzü zayıflatmak, bizleri bölmek, parçalamak ve yok isteyenlere karşı millet olarak bir ve beraber olduğumuzu göstermeliyiz.

Duaların kabul edildiği müstesna zamanlardan olan bayram günlerinde geçmişlerimizi, bu cennet vatanı bizlere hediye eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anmalı kabirlerini ziyaret etmeliyiz. Yeryüzünde İnançlarından dolayı şiddet ve baskıya maruz kalan, kendi öz yurtlarında kan ve gözyaşı içerisinde sevinç ve mutluluğa hasret kalmış, bayram yapamayan din kardeşlerimizi hatırlamalı ve onlar için dua etmeliyiz.

Bu vesileyle Oğuzlar halkımızın, Aziz milletimizin ve bütün müminlerin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını temenni eder, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı Yüce Allah’tan niyaz ederim. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

Mahmut AY

Oğuzlar İlçe Müftüsü