25.08.2021

Yusuf İncegeliş (2019-2021)

ÖZGEÇMİŞ

Aslen Çankırılı olan Yusuf İNCEGELİŞ, Hafızlığı ve İHL'yi Zonguldak da bitirdi. Liseyi okurken Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) bursunu kazandı.

1995 yılında Ağrı İli  Patnos ilçesinde imam hatip olarak göreve başladı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 1997 yılında eğitime başladı. Aynı yıl Akyazı ilçe Müftülüğüne İmam hatip olarak naklen tayin oldu.

2002 yılında SAÜ  İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Kısa dönem askerliğin ardından 2003-2006 yılları arasında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezinde yüksek dini ihtisas eğitimini tamamladı.

Sırasıyla  Kahramanmaraş Pazarcık ilçe Vaizi, Afyonkarahisar Çobanlar ilçe Vaizi olarak görev yaptı. 2009-2014 yılları arasında T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Bölgesindeki Duisburg Merkez Camiinde Din Görevlisi olarak görev yaptı.

2014 yılından itibaren Sakarya Serdivan ilçe Müftülüğünde Uzman Vaiz olarak görev yapmaktaydı. Aynı zamanda Sakarya Serdivan Gençlik Koordinatörü olarak da görev yapan Yusuf İNCEGELİŞ, Arapça ve Almanca bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır. 18.02.2019 günü Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Çorum ili Laçin ilçe Müftüsü olarak naklen atanmıştır.

30.07.2021 tarihinde Laçin İlçe Müftülüğü görevinden Yurtdışı Görevlendirmesi(ALMANYA Essen Din Hizmetleri Ataşeliği) nedeniyle ayrılmıştır.