23.08.2022

40 Camide “Çocuklarla Camide Bir Gün” Projesi Uygulandı

Yaz Kur’an Kurslarına katılan çocuklarla cami arasındaki bağı güçlendirmek, onların cami merkezli etkinliklerle bir araya gelmelerini sağlamak ve arkadaşlık bilincini kuvvetlendirmek amacıyla 7 ve 21 Ağustos’ta ilçemizdeki 40 camide “Çocuklarla Camide Bir Gün” Projesi uygulandı. Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanımız Fahrettin Çekiç tarafından koordine edilen proje iki gün boyunca sabahtan akşama kadar devam etti.

Sabah kahvaltısında camide buluşan öğrencilerimize Hocalarımız tarafından dini bilgiler dersi verildi. Kısa sureler tekrar edildi, topluca abdest alındı ve namazlar cemaatle eda edildi. Yapılan ikramlarla, söylenen ilahilerle, çeşitli etkinliklerle çocuklar hem öğrendi hem eğlendi. Dolu dolu geçen günlerin sonunda milli ve dini değerler uğruna can veren şehitlerimiz başta olmak üzere tüm geçmişlerimiz için Yasin-i Şerif okundu ve dualar edildi.