07.07.2022

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Yapımı 37 yıl önce tamamlanan, Kur’an Kursu ve müftülük hizmetlerinde kullanılan binamızla ilgili bu zamana kadar genel bir bakım onarım çalışması yapılmamıştır. Geçen yıl bunun için gelen ödenekle ilk iki kat ve dış cephenin bakımı yapılmış, bu yıl da üst iki katın bakım ve onarımı için çalışma başlatılmıştır. Burada bulunan kullanılabilecek durumdaki eşyalar Ebussuud Efendi Erkek Kur'an Kursu'na taşınmış, kullanılamayacak durumda olanların da satılıp ücretinin vakıf hesabına yatırılması için çalışma başlatılmıştır. 06.07.2022 tarihinde kullanılamayacak durumda olan ranzalar, Cafergazi Camii Müezzin-Kayyım’ı Cem Tuncay Hocamızın yardımıyla, gündüz esnafımızı ve halkımızı rahatsız etmemek için akşam namazı vakti aşağıya indirilmiştir. İş yerlerinin giriş çıkışına engel olmayacak bir şekilde ranzaları akrabasıyla birlikte traktöre yükleyen Hocamız, binamızın giriş katındaki ayakkabıcının ve çocuklarının önce sözlü sataşmalarına maruz kalmış, sonra da fiili saldırısına uğramıştır. Elini dahi kaldırmayan Hocamıza aynı anda sopalarla saldıran üç kişi, Hocamızı birçok yerinden darp ederek burnunu kırmıştır.

15 yılı aşkın bir süredir vakfımızın kiracısı olan bu şahıslara iki yıl önce, birinci katta bulunan ve dik merdivenlerle çıkılan binamızda engellilere ve yaşlılara hizmet edemediğimiz, TDV şube hizmetleri ve gençlik faaliyetleri için kiracısı olduğu yere ihtiyacımız olduğu hususu anlatılmış ve kendilerinden iş yerini tahliye etmeleri istenmiştir. Kiracıya, bu konu için dava açmak istemediğimiz, bunun bize yakışmayacağı söylenmiş, buna karşılık en kısa sürede iş yerini tahliye edeceğine dair söz verdiği için uzun süre tahliye davası açılmamıştır. Daha sonra hiçbir suretle iş yerinden çıkmayacağını söyleyen kiracımız için bu yıl ocak ayında açılan tahliye davası devam etmektedir.

15 yıldır söz konusu iş yerinde ticaret yapan şahıslar, yıllardır Din Görevlilerimize yönelik ağır ithamlarda bulunmakta, iftira ve dedikodu ile Müftülük ve Vakıf hizmetlerini karalamakta, bunları etrafa yayıp, müftülüğe girip çıkan Hocalarımıza sataşmaktadır. Müftülüğümüzün giriş katında bulunan bu şahıslar Din Görevlilerimize, her an bir iftiraya maruz kalma korkusu yaşatmakta ve onların hizmet yapma heyecanını söndürmektedir. Hayatlarını vakıf ve Kur’an hizmetine adayan, hiçbir karşılık beklemeden ve almadan hizmet eden, vakfımıza maddi olarak da her zaman destek olan ve olmaya devam eden Din Görevlilerimizi yedikleri yemekle, içtikleri suyla itham eden bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Vakıf gönüllüsü olarak her işe koşturan, çevresi tarafından da samimiyetiyle tanınan Hocamıza yapılan bu saldırıya adaletin gereken cevabı vereceğine inanıyor, bu şahısları iftiralarıyla birlikte önce Rabbimize sonra kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Saygılarımızla…