17.03.2022

"Ortaokullar Arası Kompozisyon Yazma ve Liseler Arası şiir Yazma Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu."

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki Millî Mücadele’nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla ülke genelinde bir dizi faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızca, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı’nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Şairimiz ’in dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak şekilde ülke genelinde bir dizi faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

İlçemiz Müftülüğünce de düzenlenen şiir yarışmasına 7 öğrenci, kompozisyon yarışmasına 18 öğrenci katılmıştır. Dereceye girenlere 15 Mart 2022 tarihinde Dodurga Kaymakamlık Makamında yapılan ödül törenine  İlçe Kaymakamı Sayın Göktuğ Kaan AYAZ ve İlçe Müftüsü Mücahit Abdullah ERTUNÇ katılmıştır.

Dereceye giren öğrencilere İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Dodurga şubesince hazırlanan şiir yarışmasında birinciye 500 TL ikinciye 300 TL üçüncüye 200 TL ve kompozisyon yarışmasında birinciye 300 TL ikinciye 200 TL üçüncüye 100 TL ödüller İlçe Kaymakamı Göktuğ Kaan AYAZ tarafından verilmiştir.

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

1- Furkan ŞENOL Anadolu İmam Hatip Lisesi