02.10.2020

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, İlçe Müftüsü Ahmet BAYRAKTAR ve beraberindeki din görevlileri İlçemiz Kaymakamı Abdulkadir IŞIK'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçe müftüsü Ahmet BAYRAKTAR Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bilgi verdi.

Ülkemizde Cumhuriyet döneminde din hizmetlerinden sorumlu bir kurum olarak 3 Mart 1924 tarihinde kurulan Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) temel görevi dini anlama ve onun gereklerini hayatın değişik bölümlerine aksettirme, sahip olduğumuz köklü mirası bütün zenginliğiyle tanıtma, din ile çağdaş hayat arasında bağ kurma ve bu bağı güçlendirmeyi isteyen günümüz insanlarına rehberlik etmektir.

DİB, bu temel görevini ve ibadet yerleri olan camilerin yönetilmesi işlerini din görevlileri vasıtasıyla sürdürmektedir. Tarih boyunca halkın dinini öğrenmesinde etkin rol oynayan din görevlileri, günümüzde de Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmelerinde ve temel dini bilgileri öğrenmelerinde rehberlik görevini üstlenmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, 1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası “Camiler Haftası” olarak kutlanmakta iken 2003 yılında “Camiler Haftası’na “Din Görevlileri” de ilave edilerek bu hafta, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır. 2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle bu haftanın kutlanmasına devam edilmektedir.

Ziyarat sonunda İlçemiz Kaymakamı Abdulkadir IŞIK görevlilere başarı belgesi vererek ödüllendirmiştir.