17.08.2018

Çorum İl Müftülüğü Hafız Öğrencilere Gezi Düzenledi

Çorum İl Müftülüğünce Bahçelievler Yatılı Kız Kuran Kursunda hafızlık yapan öğrenciler için Ortaköy ilçesinde bulunan İncesu Kanyonu ve tarihi Şapinuva Ören yerine gezi düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik koordinatörlüğünce organize edilen geziye Kur’an kursu yöneticileri ve öğretmenleri ile hafız öğrenciler katıldı.

Tarih boyunca 8 farklı medeniyete ev sahipliği yapan İncesu kanyonu, tarihî ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bıraktı.

İncesu kanyonunu gezen hafız öğrenciler daha sonra yine Ortaköy ilçesinde yer alan Hititlerin önemli idari merkezlerinden tarihi Şapinuva Ören yerini gezdiler.

Hafız öğrenciler, Hitit çağında siyasi, askeri ve dini merkez olan ve aynı zamanda coğrafi konumu nedeniyle stratejik bir noktada yer alan kültürel mirasımızı gezerek tarihe yolculuk yaptılar.

Geziye katılanlara Türkiye Diyanet Vakfı Çorum şubesi ve Ortaköy İlçe Müftülüğü tarafından yemek ve çay ikramlarıda yapıldı.