16.07.2018

Yaz Kuran Kursu Öğrencilerinden, 15 Temmuz Programı

Çorum İl Müftülüğümüz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri münasebetiyle çeşitli programlar düzenlendi.

Merkez Ulucamii'de cuma namazı öncesi şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan programlar öğleden sonra merkez camilerin yaz kuran kursu öğrencilerinin hazırladığı "Şehitleri Anma Özel Programı" ile devam etti.

Devlet Tiyatro Salonu Saat 14:30'da başlayan programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Yazıcı, Yozgat Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Cami Yaz Kuran Kurslarının Öğretici ve Öğrencileri ile Veliler katıldı.

15 Temmuz Hain Darbe girişimi gecesi olduğu gibi program Salalarla başlayıp kuran tilaveti ve konuşmalar ile devam etti. Açış Konuşmasını İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın yaparken katılımcılara 15 Temmuz ile ilgili bir takım bilgiler Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Yazıcı tarafından verildi.

Konuşmaların ardından camilerin yaz kuran kursu öğrencileri, 15 temmuz ile ilgili hazırladıkları şiirleri ve ilahileri seslendirdiler.

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı programda duayı yine yaz kuran kursu öğrencileri yaptı. Hazırlanan program katılımcılardan büyük alkış alarak büyük beğeni topladı.