24.04.2018

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli Çorum'u ziyaret etti

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, ziyaret ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz hafta Çorum’a geldi. TDV 2. Başkanı İlyas Serenli'nin ziyaretinde TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış da hazır bulundu.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın tarafından karşılanan heyet, İlimizde yapılması planlanan ve yapımı tamamlanan camii ve kuran kursu inşaatları ile TDV Çorum Şubesini ve Yayınevini yerinde gördü.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli'nin Çorum ziyaretinde Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcılarımız Ahmet Süzen ve Abdullah Pamuklu, TDV Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy ve Yönetim İşleri Yöneticisi Ramazan Tarık Gökçe de hazır bulundu.

Çorum Müftülüğü tarafından aylık mutat olarak yapılan ve Nisan ayında Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen din görevlileri personel toplantısına TDV 2. Başkanı İlyas Serenli ve heyeti de katıldı. Toplantıda TDV'nin yurtiçi ve yurtdışı hizmetleriyle ilgili çeşitli konular anlatıldı.

TDV Çorum Çarşı Şubesinde Çorum İl ve İlçe Müftüleri ve Muvazzaf personeller ile de biraraya gelerek toplantı gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, Çorum'da ki vakıf hizmetleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Toplantısı sonrası Başkan Serenli ve heyeti İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın'la birlikte Çorum Belediyesi tarafından da yapımı tamamlanan ve yapımı devam eden 4-6 Yaş Mahalle Kuran Kurslarını, Yatılı Kız ve Erkek Kuran Kurslarını ve Mahalle Mescitleri inşaatlarını yine ibadete açılan Akşemseddin Camii'ni yerinde inceledi.

TDV BAŞKANI SERENLİ : ÇORUM BELEDİYESİ SON DERECE ÖRNEK BİR BELEDİYE

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ü de makamında ziyaret ederek kendilerine teşekkürlerini ileten Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, Çorum Belediyesinin örnek proje çalışmaları ile son derece örnek bir belediyeciliğe imza attıklarını söyleyerek konuyu bizzat Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Çorum ziyaretinin çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Serenli, özellikle Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan camii ve kuran kurslarını çok beğendiğini ve Çorumdaki çalışmaların diğer illere de örnek gösterilmesi gerektiğini belirtti. TDV Başkanı Serenli ayrıca Çorum da takdire şayan işler başarıldığını, hizmet binalarının ve ibadethanelerin tamamlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etmek istediğini dile getirerek Türkiye Diyanet Vakfı olarak Çorum için kendilerine düşen görevi daima yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Çorum İl Müftülüğü ile başlayan resmi ziyaret Prof. Dr. Hayrettin Karaman Külliyesi ve içinde yer alan Abdulhamid Han Camii ziyaretiyle son buldu.