06.02.2018

Afrin Şehidimizi Dualarla Ebediyete Uğurladık

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Afrin Bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan Tnk. Uzm. Onb. Halil İbrahim Aygül Alaca İlçemizde dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenazesi Merzifon Askeri Havaalanında Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, mahalli görevliler ve şehidimizin ailesi tarafından karşılanarak burada yapılan törenin ardından defnedileceği İlimiz Alaca ilçesine götürüldü.

Alaca ilçemizde şehidimizin ikamet ettiği evinden helallik alınmasının ardından şehidimiz için Alaca ilçe merkezindeki Ömer Paşa Camisinde düzenlenen cenaze törenine Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç, Yozgat Valisi Sayın Kemal Yurtnaç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakan Yrd. Harun Tüfekci, K.K. Loj. K.Lığı MÜHT. K. TUĞG. Selami Arslan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Murat KOLCU, Yozgat İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidimizin ailesi ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehidimizin cenazesi Alaca merkez Ömer Paşa Camisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Alaca Kabristanlığında dua ve tekbirlerle toprağa verildi.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, şehidimizin defninden sonra şehidimizin ailesiyle görüşerek baş sağlığı dileklerini iletti.