19.01.2018

Minik Kuran Öğrencilerinden Afrikalı Kardeşlerine "SU KUYUSU" Yardımı

Afrika'da uzun yıllardan beri yaşanan kuraklıklar sonucunda susuzluk nedeniyle bir çok bölgede insanlar hayatını kaybediyor. Afrika'lı Müslümanlar temiz suya ulaşamama sorunundan dolayı da hastalıklar can almaya devam ediyor. Temel ihtiyaç olan "SU" temin edilemediğinden dolayı bir çok insan hayatını kaybederken yüz binlerce hayvan da telef oluyor hatta kabileler arasında savaşlar dahi çıkabiliyor.

İşte tam da böyle bir sorun için derya da bir damla dahi de olsa Çorum'lu minik öğrenciler örnek bir bağış yaparak adeta bu yaraya merhem olmak istediler. Çorum Merkez Çatalhavuz Camii Şehit Ali Karslı 4-6 Yaş Mahalle Kuran Kursu öğrencileri, kıtaları aşan bir yardımseverliğe imza attı.

Çorum Müftülüğüne bağlı görev yapan Kuran Kursu Öğreticileri Hatice Yiğit, Fethiye Cesur, Aynur Anbar Erkoç, Sündüs Özseçer, Ayşe Özcan, ve Şeyma Samancıoğlu'nun derslerde işlediği paylaşma ve yardımlaşma konuları ışığında su sıkıntısı yaşayan Afrikalı çocuklar için proje başlatan öğrenciler cep harçlıklarından artırdı, para topladı.

Şehit Ali Karslı Mahalle Kuran Kursundaki 6 sınıftan oluşan toplam 120 öğrenci, Arakan'lı müslüman kardeşleri başta olmak üzere Afrika'nın çeşitli yerlerinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından açtırılan su kuyularına bağış yaparak harçlıklarından biriktirdikleri paraları yetkililere teslim ettiler.

Mahalle Kuran Kursunda okuyan öğreciler, öğreticileri aracılığıyla bağış teslim töreni yaparak bağışlarını Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesine teslim ettiler. Bağış merasimine Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube İşlemleri Yöneticisi Ramazan Tarık Gökçe İl Vaizi İpek Atik, Kurs Öğreticileri ve öğrenciler yer aldı.

"MÜFTÜ YARDIMCISI PAMUKLU: 'Gurur verici, alınlarınızdan öpüyorum... '"

Kampanya hakkında bilgi alan Çorum İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, "Sizleri alınlarınızdan öpüyorum. Öğrencilerimizin farkındalık oluşturması takdire şayandır. Merhametin ölmediğinin göstergesidir. Aynı şekilde yardıma muhtaç komşumuza, akrabamıza, sokaktaki hayvanlara dahi aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Bunun gibi güzel örnekleri Çorum'dan çıkarmaya devam edeceğiz. Bu görüntü gurur verici, alınlarınızdan öpüyorum. İnşallah, merhametimiz bizden sonra ölecek" sözlerine yer verdi.

"Paylaşma ve Merhameti Somut Olarak Anladılar"

Çocuklar için önemli bir farkındalık oluşturduklarını söyleyen Şehit Ali Karslı 4-6 Yaş Mahalle Kuran Kursu Yöneticisi Hatice Yiğit, "Çocuklarımız belki ileride direkt oraya gidecek ve daha farklı hizmetler verecekler. Oradaki çocukları hiç bilmedikleri Türkiye'deki Şehit Ali Karslı 4-6 Yaş Kuran Kursundaki  yaşıtlarının kendilerine yardım ettiğini gördü. O çocukların da tutunacak bir dalı oldu. Bizim çocuklarımız paylaşma ve merhametin nasıl bir şey olduğunu somut olarak anladılar. Çocuklarımıza unutamayacakları bir hatıra oldu" dedi.