13.11.2017

Abdulhamid Han Camii İbadete Açıldı

Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve eğitim camiasının hizmetine sunulan Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi Külliyesi yerleşkesi içerisinde inşa edilen uygulama tatbikat camii ibadete açıldı. Belediye tarafından yaptırılan ve Çorum'un ikinci dört minareli camisi olan Abdulhamid Han Camii, cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Cuma namazı sonrasında camiyi gezen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İmam Hatip Lisesi Külliyesi içerisinde yapımını tamamladıkları Abdulhamid Han Camii’nde namaz kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu, Alper Zahir ve Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve Okul Müdürü Hayri Yıldırım'la birlikte kıldıkları cuma namazının ardından gençlerle sohbet etti.

‘GÜZEL İŞLERE VESİLE KILDIĞI İÇİN RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN’

Akşemseddin Camii ile başlayan süreçte son birkaç yıl içerisinde Abdibey Camii, Hz. İbrahim Cami ve Abdulhamid Cami olmak üzere dört büyük cami inşa ettiklerini belirten Külcü, "Güzel işlere bizi vesile kıldığı için Rabbime hamd ediyorum. Bu belediyecilik açısından da farklı bir vizyondur ama onun ötesinde bir müslüman olarak, bir müslüman yönetici olarak sorumluluğun ifasıdır. Abdulhamid Han Camimiz estetik olarak da farklı bir mimariye sahiptir" dedi.

‘BÖYLE GÜZEL ESERLERİN İNŞAASINA DEVAM EDECEĞİZ’

Abdulhamid Han Camii’ni en başından beri İmam Hatip Lisesinde okuyan çocukların tatbikat yapacakları bir cami olarak planladıklarını ifade eden Başkan Külcü, "Bugün bir evladımız namazı kıldırdı, hutbeyi başka bir evladımız okudu.  İnşallah bu tür eserlerin inşasına devam edeceğiz." dedi.

Sultan Abdulhamid Han'ın adının Çorum'da bugüne kadar hiçbir yere verilmediğinin altını çizen Başkan Külcü, "Böyle güzide bir eserin üzerinde de cennet mekan Sultan Abdulhamid'in adı yaşayacak. İnanıyorum ki buraya ibadete gelenlerin O'nun ruhuna bir Fatiha okumasına vesile olacak. Belediye olarak şehrin muhtelif yerlerinde cami, Kur'an kursu yapmaya devam ediyoruz. Bunları ecdadımıza karşı, bu topraklara karşı ve bizden sonraki nesillere karşı bir sorumluluk olarak görüyoruz. Allah bundan sonra da bu tür hizmetleri yapmayı bizlere nasip etsin." diye konuştu.

İL MÜFTÜMÜZ’DEN BAŞKAN’A VE BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Belediye’nin Çorum'da cami, kuran kursu yaptırıp kendilerine teslim ettiğini, bu yönüyle Türkiye'ye örnek bir çalışma yaptığını ifade etti. Akın, "Ulu hakan Abdulhamid'in adıyla inşa edilen bu caminin İmam Hatip Lisesi Külliyesi içerisinde olması da ayrı bir güzellik. Burada yetişen öğrencilerimiz yarının iyi yetişmiş maneviyatlı birer bireyler olacaklar ve her alanda güzel işlere imza atacaklar" diye konuştu ve Çorum'un Muzaffer Külcü gibi bir Belediye Başkanı’na sahip olduğu için din hizmetleri açısından çok şanslı olduğunu sözlerine ekledi.