17.10.2018

Arjantin'li Genç, İslamiyeti Seçti

Arjantin vatandaşı Cristian Esteban Garcıa, kelime-i şehadet getirerek müslüman oldu.

İslamiyet'le tanışmasına vesilen olan müslüman bir kadınla tanışan Arjantin'li Garcıa, evlenmek isteyince İslam'ı araştırmak istedi. Kendi isteği ve kimsenin etki ve tesirinde kalmadan müslüman olmak isteyen Arjantin vatandaşı Cristian Esteban Garcıa, Çorum İl Müftülüğüne gelerek müracaatta bulundu.

Müftülük makamında gerçekleştirilen ihtida merasimi İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu tarafından yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Cristian Esteban Garcıa kelime-i şehadet getirdekten sonra "Muhammed Ali" adını aldı.

İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu İslam diniyle şereflenen Muhammed Ali'ye, "Şimdi tertemiz yeni doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. Dinimiz İslam'a göre, şehadet getirip İslam dinini kabul ettiğimiz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah (c.c.)'un bağışladığını Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) müjdeliyor. Ne mutlu size ve sizin gibi müşerref olanlara" dedi.

Merasim sonunda kendisine ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim, İngilizce Dini Bilgiler Kitabı ve İlmihal hediye edildi.