26.07.2018

Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Stantımız Açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vatandaşların kurban bağışlarını Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla kardeşlik için yola çıkıyor.

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda merkez saat kulesi yanı Hürriyet Parkı’nda önünde, vatandaşların vekalet yoluyla kurban bağışlarını rahatça yapabilmeleri için kurban bağışı standı açıldı.

Çorum İl Müftülüğü ve TDV Çorum Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yardımcı olmak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışında açlık ve sefalet içerisinde olanlara ulaştırılmak üzere 2018 yılı için kurban standını açtı.

Stant açılışına Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Müftü Yardımcımız Abdullah Pamuklu, Müftülük Saymanı Abdullah Sanar, TDV Çorum Şubesi Temsilcisi Mustafa Ersoy ve TDV Şube İşlemleri Görevlisi Ramazan Tarık Gökçe, Kurban Standı Din Görevlileri Bekir Sayın ve Ahmet Emin Kaplan katıldı.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, kesilen kurban etlerinin yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya olmak üzere toplam 145 Ülkede vekalet yoluyla kurban kesimi hedeflenerek vatandaşların adına ulaştırılacağını söyledi.

Akın, Söz konusu vekalet yoluyla kurban bağış standının Arefe günü 20 Ağustos 2018 tarihine kadar açık kalacağını belirtti.

KURBAN BEDELİ : YURTİÇİ 850 TL, YURTDIŞI 625 TL

Vatandaşların vekaletle yoluyla kurban kesim taleplerine, açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade eden İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Vekaletle Kurban Kesim ücretlerinin tüm masraflar dâhil 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında 625 TL olduğunu söyledi.

Çorum İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, "Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda yine Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı’nda önünde kurban standımızı açtık. Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İl Müftülüğümüze gelerek, ister TDV Çorum Çarşı Şubemize gelerek, ister saat kulesi meydanına açtığımız kurban standımıza gelerek ister ilgili banka şubelerinden kendileri de yapabilirler. Ayrıca, vekalet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini yine internet adresimiz olan http://bagis.tdv.org.tr/ adresinden de kendileri yapabileceklerdir."diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı’nda önünde açılan stantta her gün saat 08.00-18.00 arasında din görevlileri vatandaşları Vekaletle Kurban Kesimi ile ilgili bilgilendirip, taleplerini yerine getiriyor.

Vekalet Yoluyla Kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini internet ortamında online olarak da
http://kurban.diyanet.gov.tr/ adresinden de yapabilecekler.