18.04.2018

Şehit P.Er Baki Afşar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

16 Nisan 2018 Pazartesi günü Şırnak İli kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen silahlı çatışma sonucunda şehit olan ilimiz Oğuzlar ilçesi nüfusuna kayıtlı, Mustafa ve Nurdan oğlu, 1997 doğumlu P. Er Baki Afşar bugün ilimizde dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

İlimiz Mimar Sinan Mahallesinde şehidimizin baba ocağından helallik alınmasının ardından kahraman şehidimiz P. Er Baki Afşar için Merkez Akşemseddin Camisinde düzenlenen cenaze törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidimizin ailesi ve binlerce vatandaşımız katıldı.

Şehidimizin cenazesi İlimiz Merkez Akşemseddin Camisinde öğle namazını müteakip İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilimiz Şehitliğinde dua ve tekbirlerle toprağa verildi.

Şehidimizin defninden sonra; Şanlı Ay Yıldızlı Al Bayrağımız ve Kahraman Şehidimizin resmi Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak tarafından ailesine teslim edildi.