02.03.2018

Müftülüğümüz ‘Çorum Özel Tur’ Umrecileri Dualarla Uğurlandı

Kutsal topraklara yolculuk devam ediyor. Umre yolculuğuna çıkan 367 Çorumlu Umreciler Müftülüğümüz “Çorum Özel Tur”u  ile 27 Şubat 2018 Salı akşamı Çorum terminalinde düzenlenen uğurlama töreniyle kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Çorum Müftülüğü tarafından organize edilen programa 367 umreci ile yakınları katıldı. Umreciler, 9 otobüs ve 13 Din Görevlisi refakatinde Çorum’dan Ankara Esenboğa Havaalanına dualarla hareket etti.

Çorum terminalinde düzenlenen uğurlama programına Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Kafile Başkanları Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Sungurlu İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Müftülük Personelleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde umrecilere Çorum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda Din Görevlileri Muhammed Emin Erci ve Ferhat Turhanoğlu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahiler seslendirildi. Daha sonra Emekli Din Görevlilerinden Fikrettin Çıplak'ın yaptığı duaya kutsal topraklar öncesinde katılımcılar hep birlikte ‘amin’ derken umreciler ve yakınlarının duygusal  anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Kutsal topraklara ziyaretleri  29 gün sürecek olan umrecilerimiz, 29 Mart 2018 tarihinde yurda dönecekler.