19.02.2018

Şehidimiz P.Uzm.Çvş. Mustafa Eker Son Yolculuğuna Uğurlandı

17 Şubat 2018 Cumartesi günü Hakkari Şemdinli bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda İlimiz Merkez Kalehisar Köyü nüfusuna kayıtlı, Hasan ve Fatma oğlu, 1989 doğumlu Şehit P. Uzm. Çvş. Mustafa Eker pazar günü İlimiz Merkez Kalehisar Köyünde dua ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenazesi İlimiz Merkez Akşemseddin Camisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Merkez Kalehisar Köyü Köy Mezarlığında dua ve tekbirlerle toprağa verildi.

Kahraman Şehidimiz P. Uzm. Çvş. Mustafa Eker için düzenlenen cenaze törenine Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kara Kuvvetleri Edok Kurmay Bşk. Tuğgeneral Ahmet Kasa, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehidimizin ailesi ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehidimiz  P.Uzm.Çvş. Mustafa Eker, baba ocağı Merkez Kalehisar Köyündeki mezarlığa dualarla defnedildi.