12.02.2018

Aileiçi İletişim Uzmanı Şengül Yiğit, Çorum'da Din Görevlileri ve Eşleriyle Buluştu

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Çorum Kredi Yurtlar Kurum (KYK) İl Müdürlüğü ve Çorum İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB)'nun ortaklaşa düzenlediği "İşine, Eşine, Yuvana Gönül Ver, Yankısını Dinle!" projesi kapsamında ‘Ailede Duygusal Zeka’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Eğitim Programı Formatörü, Psikolog, Sosyal Çalışma ve İstanbul Kadın Platformu Dernek Başkanı Şengül Yiğit’in sunumuyla Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda geçtiğimiz cumartesi günü yapılan konferansa Çorum İl Müftü Vekili Ahmet Süzen, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ün Eşi Halime Gül, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, Müftülük Memurları, Cami Görevlileri, Kuran Kursu Öğreticileri ve eşleri katıldı.

Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, 'Aile de Duygusal Zeka ve Aileiçi İletişim' öncelikle din görevlileri kendi evlerinden başlayarak yaşaması ve dışarıya bu konuları aktarmaları gerektiğini vurguladı.

Program Çorum Merkez Akşemseddin Cami Müezzini Ferhat Turhaoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış Konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, "İşine, Eşine, Yuvana Gönül Ver, Yankısını Dinle!" projesi kapsamında ilk etkinlik ile başladığını belirterek milletin önünde rol model konumunda olan öğreticilerin aileiçi iletişimi öncelikle kendilerinden başlayarak dışa doğru faydalarının olmalarını beklediklerini söyledi. Etkinliklerin, Müftülük Personeli, Belediye Öğreticileri ve KYK İl Müdürlüğü kadrolarında çalışan personele verileceğini belirten Pamuklu, çok faydalı olacak projenin 6 ay boyunca devam edeceğini ve her ay farklı bir etkinlik ile Kamu Kurumları Personellerinin buluşacağını belirtti. Pamuklu, konferansın yapılmasında emeği geçen bütün Kurumlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, konuşmasında kapitalizmin ailede büyük problemlere yol açtığını dile getirerek dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Yüce Allah'ın ilk emri olan ‘OKU!’ emrini iyi anlamak gerekir diyen Yiğit, asıl olarak insanın okunmasının, beden dilinin iyi okunması gerektiğinin altını çizdi.

Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit, mutluluğu arayan kişinin 3 S yani sabır, saygı ve sorumluluğu yaşaması gerektiğini dile getirdi.
Hz. Mevlana’dan ve eski din âlimlerinden örnekler veren Şengül Yiğit, mutluluğun aslında çok kolay olduğunu, zor olanın mutsuzluk olduğunu ve bireyin önce öz eleştiri yaparak değerlendirmede bulunmasının önemini anlattı. Televizyonun, internetin aileler arasında iletişimi tamamen kopardığına dikkat çeken Yiğit, evde eşlerin birbirine daha çok vakit ayırması halleşmesi gerektiğini belirtti. ‘3T’ kuralını da anlatan Uzman Yiğit, Teslimiyetin, Tevekkülün ve Tefekkür’ün ailelere  %100 mutluluk getireceğini ifade etti.

Program sonunda Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül'ün ve eşi Halime Gül, Şengül Yiğit’e çiçek takdim ederek yoğun programlarına rağmen Çorum'a geldikleri için teşekkür etti.