16.10.2017

Ortaköy’e Yeni Müftülük Binası ve 04-06 Yaş Kuran Kursu Açılışı Yapıldı

Hayırseverlerin katkılarıyla tamamlanan Ortaköy Müftülük binası, AK Parti Milletvekili Ahmet Semi Ceylan'ın da katıldığı davetliler tarafından dualarla hizmete açıldı.

Bünyesinde 4-6 yaş gurubu Kur'an kursu ve gençlik merkezinin de yer aldığı modern binanın Ortaköy'e hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Ortaköy Kaymakamı Coşkun Doğan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Ortaköy Müftüsü Yüksel Çelik, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Osman Kara ve çok sayıda davetli katıldı

Açılış öncesinde protokol konuşmaları yapılarak vatandaşlara Ortaköy İlçesine yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, çocukların dinini öğrenerek yetiştiriliyor olmasının önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Çocuklarımız burada hem dini eğitim görecek hem ilçe müftümüz burada fetva verecek, hem de sizlere ders verecek. Gençlerimiz için yaşam alanları, gençlik merkezimiz var. 4-6 yaş çocuklarımızın Kur'an ve dini bilgileri öğrenebileceği yerimiz var. Biran önce, boşaltılan müftülük ilçe binasını da onararak çocuklarımıza Kur'an kursu olarak hizmete sunacağız." dedi.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, konuşmasında başta Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız olmak üzere emeği geçen bütün hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ederek Ortaköy halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra açılış için yeni Müftülük Binası önüne gelen protol ve vatandaşlar, hayırlı olsun dilekleriyle açılış kurdelesini, protokol üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte kesti.