17.08.2017

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri Kapanış Programında Kıyasıya Yarıştı

Yaz Kuran Kursları programı bu hafta sonlanmaya doğru yaklaşırken Yaz Kuran Kursu öğrencileri tarafından bir program tertip edildi.

İHL konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın da katıldı.

2017 yılı içerisinde Çorum İl Müftülüğümüz tarafından İl Merkezinde 329 Cami ve Kuran Kursunda Yaz Kuran Kursu açılırken 604 Din görevlisi dini eğitim ile görevlendirilmiş genel toplamda 21.904 öğrenci eğitim gördü.

Ayrıca, 04-06 Yaş grubuna yönelik İl Merkezinde 41 sınıf açılarak toplamda 850 öğrenci yaz kuran kurslarında eğitim görmüş oldu.

Programda yaz kuran kursu öğrencileri arasında dini bilgiler yarışması, ödüllü bilmece soruları gibi çeşitli yarışmalar yapıldı. Ayrıca öğrenciler katılımcılara ilahiler, şiirler de okuyarak hünerlerini sergilediler.

Bilgi yarışması aralarında misafir ve diğer öğrencilere dondurma ödüllü bilmece  ve sorularda soruldu.

Bilgi yarışması sonucunda birinci Buğra Elsüer, ikinci Ersen Körüklü, üçüncü Yunus Emre Cam ve M. Alptuğ Tut oldu.

Bilgi yarışmasına 10 öğrenci katılırken hediyelerini İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın ve misafir  hocalar takdim etti.

İl Müftümüz Çorum merkezde Cami ve Kur’an Kursları arası bilgi yarışmasında birinci olan İHL Tatbikat Camii öğrencisi Ömer Çavdar'ı başarısından dolayı ayrıca tebrik etti.

İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın yaptığı konuşmada ayrıca İHL Cami İmam Hatibi Abdulkadir Tural'a, Müezzin Alaattin Demirci ve kursta görev alan diğer öğreticiler Ali Yıldız ve diğer görevliler Halime Mantar, Rabia Pamav ve Sema Nur Ünsal Hocahanımlara emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yaz Kuran Kursları Programı hediye ve ikramların ardından sona erdi.