14.07.2017

"15 Temmuz Din ve Değerlerimiz"

"15 Temmuz Din ve Değerlerimiz" konulu Panel, Sayın Valimizin katılımıyla İl Müftülüğümüzde gerçekleştirildi...

İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ’15 Temmuz Din ve Değerlerimiz’ konulu panel düzenlendi.

Müftülük konferans salonunda gerçekleşen programa Valimiz Sayın Necmeddin  Kılıç, İl Garnizon Komutan Vekili Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, bazı daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Beytepe Cami Görevlisi Rıfat Sert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İL MÜFTÜMÜZ DR. AHMET AKIN: MİLLETİMİZ DARBE GİRİŞİMİNİ BOZGUNA UĞRATTI

Programda kısa bir açış konuşması yapan İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, Türk milletinin hain darbe girişimini 15 Temmuz’da bozguna uğrattığını belirterek, “15 Temmuz bizlere göstermiştir ki hiçbir güç Allah aşkı, vatan sevgisi ile dolu yüreklerden daha üstün olamaz.” dedi.

PROF. DR. MEHMET EVKURAN: FETÖ GİBİ YAPILARLA GERÇEK MÜCADELE ENTELLEKTÜEL MÜCADELEDİR

Programın panelisti Prof. Dr. Mehmet Evkuranisedini doğru anlamayan insanların ülkesine ne kadar büyük bir zarar verebileceğini 15 Temmuz’da gördüklerini belirterek, “Bu nedenle özellikle İlahiyat Fakülteleri, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi din alanında bilgi üreten kurumların 15 Temmuzla ilgili olarak çok daha özverili bir şekilde İslam dininin anlaşılması ile ilgili çalışmalarına hız kazandırması gerekir.” dedi.

FETÖ ile mücadelenin kriminal boyutuna da değinen Evkuran, sözlerini şu şekilde tamamladı:“Bu tip yapılarla gerçek mücadele entelektüel mücadeledir. Gerçek cihad alanı düşünce alanıdır, kültür alanıdır, ilim alanıdır. Çocuklarımızın FETÖ gibi yapılar tarafından devşirilmesinin önüne geçmek istiyorsak güçlendirilmiş, müslüman, vatanperver bireyler yetiştirmeliyiz.”

İL VAİZİ FAZIL SARAÇ: BU ÖRGÜT 'ALLAH' DİYEREK İNSANLARI ALDATTI

Din İstismarı konusu ile katılımcılara bilgi aktaran İl Vaizi Fazıl Saraç da cemaatin ‘biz ehli sünnete daha yakınız diyerek’ dini istismar ettiğini ve insanları kandırdığını dile getirerek, “Çok boyutlu din istismarının güncel en çarpıcı örneği FETÖ’dür. Her şeyden evvel Allah adını istismar ettiler. Örgüt mensupları liderlerinin Allah ile konuştuğunu düşünerek liderlerinin söylediği her sözün sanki Allah’tan vahyedilmiş olarak kabul edilmiş tereddütsüz boyun eğmeye sevk etmiştir. O yüzden bu örgüt Allah’la kendi mensuplarını ve insanları aldatmıştır.” ifadelerini kullandı.

İL VAİZİ RAMAZAN ŞEN: VATAN SEVGİSİ İÇİNDE BÜTÜN DEĞERLERİ BARINDIRIR

Değerler ve Değerlerin Rejenere Edilmesi başlığı altında konuşma yapan İl Vaizi Ramazan Şen de konuşmasına şunları söyledi: “Değerleri milli değerler, kültürel değerler ve manevi değerler şeklinde üç başlık altına değerlendirebiliriz. Vatana, devlete hizmet etmek ve savaşmak milli değerlerdendir. Değerlerimiz bizim ilkelerimizdir. Bir memleket için ezan çok büyük bir değerdir. Bunu 15 Temmuz gecesindeki selalarda hepimiz hissettik. 15 Temmuz’dan sonra selanın başka bir anlamı oldu.

Bazı değerler vardır ki içinde milli değerleri, kültürel değerleri ve manevi değerleri barındırır. İşte bu değer vatan sevgisidir.”

Panel sonunda İl Müftümüz Dr. Ahmet Akın, panelistlere çiçek takdimininde bulundu.