06.03.2017

ADRB Kur’an Kursları Seminerleri Devam Ediyor

Çorum ADRB tarafından organizesi yapılan Kur’an Kursları seminer proğramları devam ediyor.

İl Vaizi Necla Yılmaz Merkez Kuran Kurslarında bir dizi seminer verdi. Yılmaz, Hz. Ömer Camii Kız Kuran Kursu ve Gülabid Camii Kiz Kuran Kursunda "Toplumsal Hafizamiz: YASLILARIMIZ"adli seminerinde, toplumda kendilerine danışılan ve görüşleriyle değer verilen kimliğiyle yaşlılarımız, diğer insanlar için iyi bir örnekliği ifade eder. Peygamberimize gelerek "insanlarin en hayirlisi kimdir?"diye soran bir kişiye Hz Peygamber "ömrü uzun ve ameli güzel olandır" şeklinde cevap vermiştir. Ruhu olgun bedeni yorgun büyüklerimize hürmet ve şefkatle muamelede bulunmak bir vefa borcudur, diyerek yaşlılarımıza karşı gereken tutamları anlatan il vaizi Necla Yılmaz konuyu ayet ve hadislerden örnekler vererek anlattı.

İl Vaizi Necla Yılmaz bir diğer kurs olan Şehit Habip Gökçe Kuran Kursu'nda 4-6 yas grubu ögrenci velilerine yönelik "Sabır ve Şükür" konusunda seminer verdi. Yılmaz, Sabır acı çekmek ve basit bir şekilde öfke kontrolü değil kişinin şuurlu bir biçimde zorluk ve sıkıntılara göğüs germe ve dayanma gücüdür. Hz. Peygamber "Müminin her hali gıptaya şayandır onun her hali hayırdır eğer bir nimete kavuşursa şükreder bu onun için hayır olur; eğer bir darlığa uğrarsa sabreder bu onun için bir hayır olur. buyurmuştur." Sabır ve şükrün mü’minin en vazgeçilmez vasfı olması gerektiğini ifade eden İl Vaizi Necla Yılmaz, örneklerle söz konusu vasıfların günlük hayatımızdaki yeri ve önemini anlattı.